Faszerowana papryka po meksykańsku

Słodkie papryki smakują wyśmienicie wypełnione meksykańskim farszem i upieczone w piekarniku. W Polsce zwykle jemy papryki zwykle w tradycyjny sposób, jako dodatek do obiadu lub w zalewie. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego, w jaki sposób przyrządzić pyszną, zdrową oraz pożywną faszerowaną paprykę po meksykańsku.

Zacznijmy od tego, że bardzo często zdarza nam się zapominać o tym, jak smacznym oraz zdrowym warzywem jest papryka. Mało tego, papryka to warzywo, które doskonale smakuje i które możemy nadziewać czym tylko ze chcemy, a w połączeniach z niektórymi farszami nadziewane papryki smakują po prostu wyśmienicie. Faszerowana papryka to doskonała okazja dla początkującego kucharza albo kucharki, aby mógł się wykazać swoimi kulinarnymi umiejętnościami oraz wyobraźnią. Faszerowana papryka po meksykańsku to dość znany i sprawdzony przepis, który naprawdę warto wypróbować w praktyce.

Zanim jednak zajmiemy się przyrządzaniem faszerowanej papryki po meksykańsku musimy najpierw przygotować sobie odpowiednie składniki. Przede wszystkim w naszej kuchnii nie może zabraknąć czterystu gram mielonego mięsa wołowego. Jeśli tylko masz taką możliwośc to postaraj się kupić mięso w jakimś sprawdzonym sklepie mięsnym. Oprócz tego koniecznie musisz się zaopatrzyć także w jedno opakowanie Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr, w czerwoną, zieloną i żółtą paprykę, czterysta gram pomidorów z puszki, w jedną cebulę, dwa ząbki czosnku, jedno opakowanie czerwonej fasoli z puszki, pół pęczka świeżej kolendry oraz dwie łyżki oleju. Również w przypadku warzywa, jeśli masz taką możliwość to postaraj się je kupić w pobliskim warzywniaku, a nie w dużym hipermarkecie, ponieważ wtedy Twoje danie będzie smaczniejsze oraz zdrowsze.

Przejdźmy jednak do konkretów. Gdy już mamy skompletowane całe zakupy pora zabrać się za przygotowywanie faszerowanej papryki po meksykańsku. Przede wszystkim najpierw odetnij wszystkie górne końcówki papryk, a potem pozbądź się pestek oraz białych, wewnętrznych części papryki. Następnie obierz cebulę i czosnek, posiekaj je i podsmaż razem z mięsem na patelni przez około osiem minut. Potem dodaj posiekane pomidory z puszki razem z sokiem oraz Fix Knorr, a następnie dodaj przepłukaną fasolkę z puszki. Całość duś aż do czasu, aż wszystko porządnie zgęstnieje. Następnie farsz dopraw posiekaną kolendrą, oprócz tego możesz dodatkowo dodać mielony kumin. Gdy to wszystko wykonasz to gotowy farsz nakładaj do przygotowanych papryk. Wszystkie je przykryj kapeluszami i zapiekaj przez około dwadzieścia minut w 180 stopniach Celsjusza. Tak oto przygotowaną paprykę podawaj na przykład z chipsami nachos. I gotowe! Smacznego!

 

 

Story Page